Theateragenda 2018-2019

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

LocusLindos

8 mei

Evenement Navigatie

LocosLindos, dat zijn vijf jonge en gedreven muzikanten die samen het onbekende terrein van de passionele Argentijnse tango betreden en verkennen.

De Argentijnse tango ontstond meer dan 100 jaar terug in de bordelen van de achtergestelde wijken van Buenos Aires en groeide intussen uit tot een muzikale stroming met een wereldwijde aantrekkingskracht. Dat de tango springlevend is, blijkt ook uit het feit dat er in het genre nog steeds nieuwe muziek wordt geschreven.

Argentijnse tango is een vlag die vele ladingen dekt. Naast de oude dansbare tango’s speelt LocosLindos ook het bekendere repertoire van bandoneonist Astor Piazzolla maar ook het doorgaans onbekendere repertoire van de tangocomponisten van vandaag. Op die manier ontwikkelde het kwintet hun eigen herkenbare stijl.

De leden van LocosLindos zijn afkomstig uit Rusland, België en Nederland. Zij ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Allen zijn zij er afgestudeerd aan de afdeling Argentijnse tango. Hun gedeelde passie voor deze unieke en exotische muziek vormt de rode draad in hun hechte muzikale samenwerking. Hun jonge frisse kijk op de muziek is vaak verrassend, waardoor je jezelf even in het warme Zuid-Amerika waant.

Gegevens

Datum:
8 mei
Website:
http://www.cultuur.utwente.nl/

Locatie

Vrijhof Cultuur Enschede
De Veldmaat 5
Enschede, Overijssel 7522 NM Nederland
Telefoon:
053-4894400
Website:
www.utwente.nl/campus/cultuur/vrijhof/

Organisator

Vrijhof Cultuur Enschede
Telefoon:
053-4894400
E-mail:
vrijhof-cultuur@utwente.nl
Website:
www.utwente.nl/campus/cultuur/vrijhof/