OKTO, aangenaam!

OKTO staat voor Overleg Kleine Theaters Overijssel en is de vereniging van kleine theaters in Overijssel. Momenteel zijn er 18 theaters uit de hele provincie bij de OKTO aangesloten.

De vereniging wordt vertegenwoordigd door een bestuur:
Han Evers (directeur De Meenthe Steenwijk)
Jan Maarten Veurink (directeur De Voorveghter Hardenberg)
Riëtte Kruize (directeur Stadstheater De Bond Oldenzaal)
Roswyde Burgman (directeur HOFtheater Raalte)

Waarom OKTO?

OKTO is ontstaan vanuit de behoefte om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Het huidige doel van OKTO is cultureel ondernemerschap bij de OKTO theaters in de Provincie Overijssel te versterken en uit te bouwen. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan de talentontwikkeling van podiumkunst artiesten. Zij krijgen een podium en leren te werken aan publieksopbouw.

De samenwerking

OKTO zet sterk in op gezamenlijke marketing. Tevens draagt OKTO bij aan deskundigheidbevordering van de medewerkers van de aangesloten theaters, door cursussen en workshops gezamenlijk in te kopen of te ontwikkelen.

Provincie Overijssel

De activiteiten van OKTO en talentontwikkeling in de theaterprogrammering worden mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de Provincie Overijssel. OKTO legt jaarlijks volgens de geldende subsidievoorwaarden verantwoording af voor de stand- en gang van zaken.

OKTO Boekingsdagen

Jaarlijks organiseert OKTO twee dagen ten behoeve van ontmoetingen tussen de kleine Overijsselse theaters, (landelijke) impresariaten en (Oost-Nederlandse) producenten.

Ons motto: Theater, daar ga je voor zitten

Een comfortabele stoel en wat drankjes en hapjes staan voor u klaar. Lekker weg van uw werk, telefoon, iPad, auto, file, boodschappen, lange rij bij de kassa, het drukke tankstation, de vertraagde trein en het lawaai. Even onbereikbaar, in alle rust, ontspannen, zonder prestatie of competitie. Want het licht gaat uit en de spots gaan aan. Het doek gaat open, en de voorstelling laat u lachen, genieten, bewonderen, ontroeren en de waan van alledag vergeten. Wij openen alvast onze deuren, want: Theater, daar ga je voor zitten! Ook bij u om de hoek.