OKTO aangenaam!

OKTO staat voor Overleg Kleine Theaters Overijssel en is de vereniging van kleine theaters in Overijssel. Momenteel zijn er 20 theaters uit de hele provincie bij aangesloten.

Waarom OKTO?
OKTO is ontstaan vanuit de behoefte om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Het huidige doel van OKTO is cultureel ondernemerschap (waaronder amateurkunst) bij de OKTO theaters in de Provincie Overijssel te versterken en uit te bouwen. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan de talentontwikkeling van podiumkunst artiesten. Zij krijgen een podium en leren te werken aan publieksopbouw.

De samenwerking
OKTO zet sterk in op gezamenlijke marketing door professionele marketeers in te zetten. Tevens draagt OKTO bij aan deskundigheidbevordering van de medewerkers van de aangesloten theaters, door cursussen en workshops gezamenlijk in te kopen of te ontwikkelen.

Even kennismaken

Provincie Overijssel
provincie-overijssel-logo
De activiteiten van OKTO en talentontwikkeling in de theaterprogrammering worden mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de Provincie Overijssel. OKTO legt jaarlijks volgens de geldende subsidievoorwaarden verantwoording af voor de stand- en gang van zaken.

OKTO Boekingsdagen
Jaarlijks organiseert OKTO twee dagen ten behoeve van ontmoetingen tussen de kleine Overijsselse theaters, (landelijke) impresariaten en (Oost-Nederlandse) producenten.

Theater, daar ga je voor zitten
De jury van de Cultuurmarketing Awards geeft OKTO een eervolle vermelding en compliment voor de campagne Theater, daar ga je voor zitten: “De jury vindt dit een goed lopende, klassieke awareness campagne. Het gegeven dat verschillende spelers uit de regio samen optrekken, als gevolg van een klein budget, moedigt de jury ten sterkste aan, en kan volgens hen   gezien worden als een voorbeeld voor de sector.”

De OKTO theaters:

Postcode of adres:
Straal:

Bezoek een theater in Overijssel